Het afsluitertje #5

23-12-2013 22:28

Aangezien ik niet zo’n zoetekauw ben, vind ik het lastig om jullie te inspireren als het gaat om dessertjes. Nadenkend en surfend op het internet, kwam ik er achter dat ik bepaalde zoete dingen wel lekker vind. Sterker nog, je mag me er voor wakker maken. Dingen waar je mij absoluut niet blij mee maakt zijn ijscoupes en zoete taarten of vlaaien. Fijnere, kleinere en diepere smaken winnen wel mijn stemmen.

Om de “kerstreeks” af te sluiten dus nog enkele desserts.

De macaron

Het is klein, zoet en heeft een aparte structuur. Het is naar mijn mening velen malen lekkerder wanneer het gebakken is door een echte patisserie. Het komt oorspronkelijk uit Frankrijk. 

Het schuimpje bestaat uit amandelen, poedersuiker, suiker en eiwit. Macarons zijn herkenbaar aan de verschillende kleuren en smaken zoals chocolade, mocca, kersen, pistache, aardbei, framboos, citroen en kokos.

Chocolade soufflé

Wie kent hem niet? Een wereldberoemde Franse topper: de chocolade soufflé. Doordat dit lauwwarm geserveerd wordt en een kloppend hart van smeltende chocolade heeft, likt iedereen zijn vingers hierbij af.

Chocofruit

Geen lastig nagerechtje om te maken maar wel een gegarandeerd luxegevoel: fruit met gesmolten chocolade. kan zowel van te voren bereid worden, zodat de chocolade hard is geworden, of gezellig met een chocoladefonteintje aan tafel.

Cupcakes

Cupcakes met een verboden perfecte topping. Leuk om te maken en het staat zo intiem gezellig. 

Met Kerstavond in het vooruitzicht zullen de meeste boodschappen reeds gedaan zijn maar toch kon ik deze vier snoepjes jullie niet laten ontgaan.

Nogmaals voor mijn bijna "trouwe" lezers en uiteraard ook aan allen anderen: hele fijne Kerstdagen! Ik hoop voor iedereen dat er een overvloed aan liefde, familie, gezelligheid en eten aanwezig is!