Artikel archief
Fucking awesome 2013!
01-01-2014 23:20
Dit artikel had ik in 2013 kunnen schrijven maar een oudjaarsavond en nieuwsjaardag brengt me tot nieuwe inzichten. Je gaat over dingen nadenken, laat het keer op keer aan je voorbij komen: een oud jaar en een komend nieuw jaar.
2013 was voor mij misschien wel het meest belangrijke jaar van mijn...
Studietijd
27-12-2013 23:23
Samen met velen andere (Belgische) studenten offer ik mijn twee-weken-durende vakantie op om te studeren voor de gevreesde tentamens. De balast, druk en stress die ik de komende tijd ga ervaren zal niet over rozen gaan. Maar vraag jezelf af waar je het voor doet. Het antwoord zal dan vast heel...
Het afsluitertje #5
23-12-2013 22:28
Aangezien ik niet zo’n zoetekauw ben, vind ik het lastig om jullie te inspireren als het gaat om dessertjes. Nadenkend en surfend op het internet, kwam ik er achter dat ik bepaalde zoete dingen wel lekker vind. Sterker nog, je mag me er voor wakker maken. Dingen waar je mij absoluut niet blij mee...
The beauty of the meat #4
19-12-2013 17:02
Het mooiste bewaar ik tot het laatste: vleesgerechten. Eerlijkgewijs kunnen we niet ontkennen dat het onmogelijk is dat een vleesgerecht ontbreekt tijdens de Kerstdagen. Tevens vanuit trots naar mijn ouders toe, kan ik als slagersdochter dit onderwerp niet ongemerkt de revue laten paseren. Met dit...
Als een vis in het water #3
19-12-2013 17:01
“Le moment supreme”: het hoofdgerecht. Hier dien je “de” keuze te maken: wordt het vlees of vis? De keuze die je maakt is uiteraard bijzonder smaakgevoelig en persoonlijk. Tevens is het niet makkelijk en misschien zelfs niet mogelijk om de juiste keuze te maken. Er bestaan immers zoveel mooie en...
Smaakmakers van het diner #2
19-12-2013 17:00
Ik hou van voorgerechtjes! Dit is mijn favoriete gedeelte van het diner. Voorgerechten zijn kleine, vaak meest verfijnde, hartige hapjes. Het liefst zou ik een dertien-gangendiner doen met twaalf voorgerechtjes en een nagerechtje, omdat dat laatste zo hoort.
In dit artikel wil ik jullie graag...
Hot Chocolate
19-12-2013 16:58
Geniet! Maar drink met mate…
Warme chocomel is ultiem lekker en zeker met extreem koude dagen. Het is een “tien-minuten-momentje” pure verwennerij.
Maar ook al eens gehoord van witte, red-velvet of caramel chocolademelk?
Witte...
Delicious dishes for Xmas: soepjes #1
19-12-2013 16:58
Al vast enkele tips opdoen in aantocht naar de feestdagen? In de komende week plaats ik enkele artikelen meer over verschillende gerechten, die jullie kunnen serveren met de Kerstdagen. Vandaag verschijnt het artikel over soep. Er zullen nog artikels verschijnen over voorgerechten, visgerechten,...
Een materialistisch kinderspel?
19-12-2013 16:57
Hoe de traditie van de Sint ontstond als een feest voor de armen (1500) eindigt in een materialistisch kinderspel (2013).
Wie kan het zich nog herinneren? Als kind, voor je ging slapen "De Schoen" zetten met allerlei versnaperingen voor het paard en een lief briefje voor de Sint, in de...
Thank U
19-12-2013 16:56
Wat ben ik ontroerd door de lieve en enthousiaste reacties van mensen die mij dierbaar zijn en de positiviteit die ik van hun ontvang.
Het heeft mij lange tijd gekost om over “de drempel” heen te stappen om online te gaan. Voornamelijk omdat ik “bang” was voor de reacties van anderen. Nu ik zoveel...
Onderdelen 11 - 20 van 24